Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Op de nieuwe website van CHJC verschijnt vanaf nu ongeveer eens per week een blog. Verschillende christelijke LHBT’ers komen aan het woord, elke keer over een ander onderwerp. De eerste blog is van Joke Drewes, ze schrijft dat de homosubcultuur soms een beetje pijn doet: ‘Omdat ik me juist daar zo bewust ben dat ik daar ben omdat ik anders ben dan de ‘normale’ mens, die naar normale feesten en kroegen kan.’

Wat leuk dat ik hier mag bloggen! Op de nieuwe hippe site doen wat ik zo graag doe: lekker schrijven! Ik zal mezelf deze eerste keer even kort voorstellen: Joke Drewes, 28, fijn aan het genieten van mijn leventje in Wageningen. Hard op zoek naar een baan als pastoraal werker. Of kerkelijk werker. Of iets diaconaals. Ik heb ondertussen vrijwilligerswerk gevonden in een hospice. Een heel bijzondere wereld, waar ik vast levenslessen uit zal leren, waar je hier vast iets van mee zal krijgen.

Enfin, dit is ook weer geen funkyfish-profiel dus je leert me verder wel kennen door mijn schrijfsels. Over funkyfish gesproken, daar heb ik wel de liefde van mijn leven vandaan, mijn lieve meissie, die komende zomer mijn vrouw zal worden. Doordat zij een vrouw is ben ik lesbisch, en zij dan ook. Dat went voor mij nog steeds niet, moet ik eerlijk zeggen. Dat we allebei vrouw zijn wel, maar dat daar een apart woord voor is. Lesbisch. Ik weet het niet zo. Na mijn eerste enthousiasme om op deze site te mogen bloggen heb ik hier ook nog eens goed over nagedacht. Waar de meeste homo’s die ik ken, na hun coming-out, via CHJC direct doorvliegen naar Pann, gaybars en de Pride, vind ik dat allemaal wat ingewikkelder. De hele gayscene is, als ik er goed over nadenk, een subcultuur gebaseerd op een triviaal feit dat geen eigen subcultuur zou moeten hebben. En dat weerhoudt me er van om er echt in te duiken. Dat maakt dat het altijd een beetje pijn doet. Bij een gayfeest of in een gaybar, en zelfs bij de hojo’s waar ik me zo thuis voel. Het doet een beetje pijn, omdat ik me juist daar zo bewust ben dat ik daar ben omdat ik anders ben dan de ‘normale’ mens, die naar normale feesten en kroegen kan. Na de ingewikkelde periode van mijn coming-out geniet ik intens van de tijd waarin ik in mijn dagelijks leventje eigenlijk helemaal niet zo bezig ben met ‘homo-zijn’. Heb ik dan wel zin in bloggen op deze site?

En dan krijg ik een appje van mijn zus. Of ze mijn nummer mag geven aan iemand die graag eens wil praten met iemand die de worsteling van geloof en homoseksualiteit herkent. En dan komt het allemaal weer een beetje terug. Die vragen. Aan God, kerk, omgeving, de spiegel. ‘Als ik me aan wil sluiten bij de Goede, betekent dat dan dat ik mijn leven lang moet vechten tegen liefde? Moet ik om de Liefde te kunnen dienen, mijn hart ontkennen? Wat is Liefde dan, wie ben ik dan?’

En dan besef ik dat we elkaar nodig hebben en dat ik mijn plekje in wil nemen. En dat hier schrijven daarvoor een superleuke mogelijkheid is. Ik hoop dat je met me mee wil lezen!

Gepubliceerd: 30 oktober 2015
Joke Drewes

Ik ben een HBO-theologe die meer van vragen dan antwoorden houdt. Geloof in hoop en liefde. Ik houd van lezen, schrijven en gezelligheid en hoop je in deze blog een beetje mee te nemen in mijn leventje!


Ben je lid/kennismaker van CHJC? Dan kun je reageren op de blogs én andermans reacties lezen. Log daarom in met je e-mailadres en wachtwoord.
{{modal content=loginbox|title=Inloggen}}Klik hier om in te loggen{{/modal}}

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2018 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
infolijn: 06-53234516
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.