Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Zoals vorige week aangekondigd, vind je hier elke week een blog, geschreven door verschillende christelijke LHBT’ers. In deze blog lees je hoe David zichzelf nogal zag veranderen, toen hij uit de kast kwam.
‘Vroeger dacht iedereen – ikzelf als eerste – dat ik geen hart had voor romantiek en passie, maar na vier maanden uit de kast ben ik deze reputatie volledig kwijt.’

Ik vond mezelf altijd een best wel diep persoon. Niet oppervlakkig, zeer intelligent, enzovoort. Ik keek naar het hart van de mensen, zei ik tegen mezelf, zonder oog op fysiek en uiterlijk. Ik kon de schoonheid van een vrouw waarderen in de kleine dingetjes: een teder handgebaar, een warme blik, een zachte glimlach.

Ik las slechts echte literatuur, omdat ik te intelligent was voor romantische verhalen, trok mijn neus op voor chick-flicks, want ik was daar veel te verfijnd voor, en zei tegen mezelf: “David, je laat je niet leiden door oppervlakkige, lustvolle gedachtes bij het oordelen over iemands karakter. Ik ben trots op je.” Voor zulke dingen was ik immers, ik herhaal, véél te diep.

Toen kwam ik uit de kast.

Wat een revelatie bleek dat. Plots begon ik opmerkelijk veel enthousiasme in mezelf op te merken bij de uitzending van een nieuw seizoen van Game of Thrones, maar voor compleet verkeerde redenen (Jon Snow, mijn toekomstige echtgenoot).

En da’s niet alles, beste lezer. Ik ben vrij snel vrij diep gezakt. Ik heb niet alleen genoten van Mean Girls en andere chick-flicks – waaronder, tot mijn grote schaamte, Twilight –, maar was tijdens de Hunger Games meer bezig met het ranken van mannelijke acteurs op basis van aantrekkelijkheid dan met de verhaallijn zelf. Ik kijk de meest verschrikkelijk slechte tv-programma’s zonder te klagen als er ook maar één enkele knappe jongeman in speelt, ben bereid gigantische gaten in het plot van een verhaal volledig over het hoofd te zien als er een gay stel in voorkomt, en besteed meer tijd aan het plannen van romantische dates en bruiloften met fictieve personages uit mijn lievelingsseries dan aan de echte wereld. Ik heb de taart, thematiek en locatie voor mijn huwelijk met Jon al helemaal uitgewerkt, bijvoorbeeld.

Ik beken al deze oppervlakkigheid met schaamte in mijn hart, beste lezer. En het wordt zelfs nog erger: geloof het of niet; ik heb de Maze Runner uitgekeken. Volledig. Helemaal tot het eind. Ik weet het, wat een afgang, maar ik was te druk bezig met mijmeren over hoe ik halverwege het verhaal plots zou verschijnen – wind in mijn haren, zonlicht als een halo om mij heen, met zwaard in hand – om Thomas te redden, waarop hij mij eeuwige trouw en liefde zou zweren, om te realiseren wat een verschrikkelijk slechte film het was qua, nou ja, vrijwel alles.

Er is nog steeds een beetje diepgang in mij over, gelukkig. Gisteren had ik een gesprek met iemand waarin ik slechts tien minuten praatte over mijn husband-to-be Jon Snow (uit die serie van eerder) in plaats van de gebruikelijke twintig, om maar een voorbeeld te noemen. En er zijn véél meer zulke situaties, zoals eh... nou ja...
...

Kan er nu geen enkele bedenken, maar ze zijn er wel, hoor. Echt!
Vroeger dacht iedereen – ikzelf als eerste – dat ik geen hart had voor romantiek en passie, maar na vier maanden uit de kast ben ik deze reputatie volledig kwijt. De waarheid is tot het licht gekomen; de ware, snel verliefde, obsessief bruiloft-plannende ‘ik’ is eindelijk onthult.

En tot mijn grote ergernis, beste lezer, moet ik toegeven dat ik dat helemaal niet zo erg vind.

Gepubliceerd: 5 november 2015
David

Ik ben David en 19 jaar oud. Ik ben sinds juni uit de kast en kom uit een nogal, eh, enthousiast evangelische familie. Ik ben een fanatieke liefhebber van Game of Thrones, sjaals breien en tuinieren. Ook geniet ik van diep filosofische gesprekken – het liefst met mezelf – flannellen overhemden, warme avonden in het bos en koester ik een diepe passie voor mijn toekomstige echtgenoot, Jon Snow (uit Game of Thrones). Mijn ouders zijn zendelingen In Spanje en ik heb mijn halve leven in het buitenland gewoond. Ik heb een jaar in Nederland gestudeerd maar sinds een paar weken geleden ben ik weer bij ze gaan inwonen, en ben erg nieuwsgierig hoe het zal zijn om uit de kast te zijn in de zendingswereld.


Ben je lid/kennismaker van CHJC? Dan kun je reageren op de blogs én andermans reacties lezen. Log daarom in met je e-mailadres en wachtwoord.
Klik hier om in te loggen

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2018 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
infolijn: 06-53234516
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.