Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Minke verliest even de hoop vanwege alle ellende in de wereld, maar eindigt toch optimistisch. 'Maar er is ook hoop, die wordt aangewakkerd door schoonheid. Die schoonheid ontdek je in de natuur, kunst, maar naar mijn idee bovenal in de liefde. Liefde voor jezelf en voor de ander.'

Een vogel op lange poten staart haar aan. Ik doe met hem mee. Zou ze het door hebben? Ze beweegt haar lippen, terwijl ze druk aan het typen is. Alsof ze in zichzelf praat, heel zacht fluistert wat ze opschrijft. Waarschijnlijk heeft ze niet door dat Vogel en ik haar aanstaren.

En met dat ik zit te staren denk ik aan een nieuwsbericht dat ik een poosje geleden las. Strijders voor de IS moeten homo’s beroven, voordat ze naar Syrië mogen afreizen. Geld stelen, maar wel van homo’s. Het nieuws komt uit België.

Opeens komt het dichtbij. Moet ik wel open zijn over mijn geaardheid? Of zal het mij in de problemen gaan brengen? Ik voel ogen staren. Alsof mensen het door hebben. Ik weet alleen niet dat er naar mij gekeken wordt. Even voel ik mij de vrouw in de bieb. Niet wetend dat Vogel en ik haar aanstaren.

Een vriendin vraagt mij wat ik hier eigenlijk mee wil bereiken. Is mijn doel jullie als lezers angst in te blazen? Wat volgt, is een langdurend gesprek over alle ellende in deze wereld. Even verlies ik al mijn hoop. Heel het thema homoseksualiteit lijkt in het niet te vallen bij al deze ellende. En even denk ik mij er niet meer voor in te willen zetten.

Maar dan is daar het liedje van Toon Hermans dat in mijn hoofd zingt.

Wat is dan nog de zin van je bestaan?
Het is de liefde, die altijd weer zingt
Dit is een plek om lief te hebben
Een plek en een land om lief te hebben
Een land en een wereld om lief te hebben

Het leven is ellendig en we lijken met z’n allen de afgrond in te storten. Maar er is ook hoop, die wordt aangewakkerd door schoonheid. Die schoonheid ontdek je in de natuur, kunst, maar naar mijn idee bovenal in de liefde. Liefde voor jezelf en voor de ander.

De vogel blijft staren, de mensen blijven oordelen, we blijven angstig bij tijd en wijlen, maar laten we niet vergeten waar we het voor doen. We wakkeren hoop aan, door schoonheid te creëren. Want: ‘Hate cannot drive out hate, only love can do that’.

Gepubliceerd: 30 maart 2016
Minke Velthuis

Ik ben eigenwijs en eet het liefst alleen pizza. Ik beheer een meidenhuis, schenk koffie in een inloophuis, pionier en schrijf blogs op letustalkaboutlove.wordpress.com. Mijn passies zijn schrijven, dromen, bier en survivallen.


Ben je lid/kennismaker van CHJC? Dan kun je reageren op de blogs én andermans reacties lezen. Log daarom in met je e-mailadres en wachtwoord.
Klik hier om in te loggen

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2019 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.