Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Johan staat vlak voor een grote verandering in zijn leven, en kijkt in zijn blog terug, maar juist ook vooruit. 'Verandering brengt dan wel stress met zich mee, het geeft je ook de hoop op iets moois. Er is nog zoveel om te ontdekken.'

Mijn leven is het afgelopen jaar in een wat rustiger vaarwater gekomen. Na zo'n 30 jaar zoeken, worstelen en uitvinden, heb ik eindelijk een beetje rust gevonden. Eindelijk weet ik een klein beetje wie ik ben. Mijn leven 10 jaar geleden zag er heel anders uit dan nu. Zo zat ik (gedeeltelijk) in de kast en lag mijn focus vooral op evangelisatiewerk op straat en bij houseparty's. Wat heb ik me verstopt in al die jaren. Hoe anders is dat nu. Ik woon samen met mijn partner, heel degelijk (ik weet het), inclusief teckels, katten, een konijn en twee baby cavia's. Als je mij 10 jaar geleden had verteld dat mijn leven er zo uit zag, had ik waarschijnlijk heel hard gelachen. Toch is het voor nu de realiteit.

Ken je dat televisieprogramma 'Ik vertrek', het programma waarin mensen emigreren naar het buitenland om daar een nieuw bestaan op te bouwen? Zo heeft mijn leven er altijd een beetje uitgezien. Weinig rust en altijd op zoek naar meer of iets anders. Een voortdurende worsteling tussen ontevredenheid en de drang naar avontuur. Grappig trouwens dat deze situatie zich momenteel opnieuw voor doet. Mijn huis is recent verkocht en we vertrekken volgende maand richting de prachtige Betuwe om ons voorlopig te vestigen in een klein chaletje op een recreatiepark. Een nieuw avontuur dient zich weer aan. Een avontuur dat we samen aangaan om in rustiger vaarwater terecht te komen en ons bestaan daar verder uit te bouwen.

Het vertrek vanuit mijn huidige bestaan naar iets geheel anders. Hoe ongelofelijk spannend. Een nieuwe omgeving dient zich aan en dat vraagt mij om het oude los te laten en herinneringen mee te dragen in mijn hart. Rotterdam is toch de plek waarin ik mijzelf voor het eerst eerlijk heb aangekeken, het leven ben aangegaan en oude systemen achter me heb gelaten. Het is het vertrekpunt geweest voor een nieuw bestaan waarin ik meer dan ooit de regie had in keuzes die ik maakte. Ergens beangstigt me het wel een beetje. Hoe zal het gaan? Zal ik mij opnieuw zo thuis kunnen voelen zoals ik dat hier heb gevoeld? Ik moet je het antwoord schuldig blijven. Ik weet het niet. Ergens weet ik heus wel dat het goedkomt, maar toch blijft het spannend.

Als ik de lijn een beetje doortrek naar het grote geheel, staan we allemaal ergens op een vertrekpunt in ons leven. Het blijft een terugkerend proces. Er zijn zoveel situaties te benoemen waarin we keuzes maken en een nieuw avontuur aangaan. Wat er komt na het maken van die ene keuze weet je eigenlijk niet. De toekomst is toch altijd een beetje onbekend. Tegelijkertijd is het de manier om jezelf beter te leren kennen, andere mensen te ontmoeten en je kijk op de wereld te verbreden. Hoe beangstigend dat soms ook is, het is ook iets spannends. Verandering brengt dan wel stress met zich mee, het geeft je ook de hoop op iets moois. Er is nog zoveel om te ontdekken. Dat maakt het gehele proces absoluut de moeite waard.

Sta je op een punt in je leven dat je belangrijke keuzes gaat maken? Ik voel met je mee, net als vele anderen, want keuzes maken doen we allemaal. De uitspraak van Jezus dat een graankorrel eerst in de grond moet vallen voordat hij vrucht kan dragen, vind ik meer dan fascinerend. Ik denk dat hij daarmee bedoelde dat we vooral niet bang moeten zijn om het leven aan te gaan in al zijn facetten. Het leven aangaan, dat is juist waarvoor het leven is bedoeld, nietwaar? Daarom: geniet! Zelfs al ben je een beetje bang.

P.S. Dat chaletje is nog niet helemaal rond. Duim je met me mee? ;-)

Gepubliceerd: 6 mei 2016
Johan Verweij

Als Johan schrijft, probeert hij de wereld vrolijk en zelfbewust te maken met een tekst die raakt.


Ben je lid/kennismaker van CHJC? Dan kun je reageren op de blogs én andermans reacties lezen. Log daarom in met je e-mailadres en wachtwoord.
Klik hier om in te loggen

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2019 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.