Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Afgelopen zondag werden 49 mensen uit onze community wreed uit het leven gerukt in Orlando, Verenigde Staten. De schok is groot, het verdriet intens. Frans probeert woorden van troost te vinden voor dit drama in zijn nieuwe blog. 'De afgelopen dagen kwam de gay-community wereldwijd uit de kast. We waren met velen en dat voelde zo goed. Het was liefde versus angst, en hoewel de angst een flinke tik heeft uitgedeeld, blijft de liefde winnen.'

Het is zondagochtend als dertig christelijke homojongeren in een stoet van auto’s diverse Veluwse dorpen doorkruisen, op weg naar de NGK in Nunspeet. Het moet ongeveer op het moment dat we de kerk binnenliepen gebeurd zijn. Terwijl wij hartelijk welkom geheten werden en een plekje zochten, gebeurde er aan de andere kant van de oceaan iets verschrikkelijks. Een van ons omschreef het weekend als “een beetje hemel op aarde”, maar in Orlando brak de hel los. Vijftig van onze LGBT broers en zussen werden in een gayclub doodgeschoten.

Het is dinsdagavond als ik met honderden Rotterdamse LGBT’s in een kleurrijke stoet samenkom om de slachtoffers te gedenken. Dat is het mooie van de LGBT-community. Als er vijftig van ons worden neergemaaid, dan verstoppen we ons niet uit angst in een hoekje of kastje. Integendeel: we gaan met z’n allen op de barricaden. De afgelopen dagen kwam de gay-community wereldwijd uit de kast. We waren met velen en dat voelde zo goed. Het was liefde versus angst, en hoewel de angst een flinke tik heeft uitgedeeld, blijft de liefde winnen.

Ik hoop dat we dat allemaal kunnen blijven geloven. Het enige wat we dan hoeven doen is gewoon ons gezicht laten zien en er zijn. Voor elkaar, als community.

Tijdens het weekend werd mij in een wat serieuzer kringgesprek gevraagd wat voor mij het grootste voordeel is van mijn geaardheid. Ik stamelde wat, kwam niet echt uit mijn woorden. Het antwoord is me de afgelopen dagen erg helder geworden. Ik ben lid van een wereldwijde community waarin liefde centraal staat. Liefde voor iemand van hetzelfde geslacht, maar ook liefde voor elkaar, liefde voor diversiteit, voor iedereen die anders is. Afgelopen weekend was ik een beetje verliefd op alle hojo’s. Op ons, als groep.

En – geloof het of niet – precies op het moment dat we in Rotterdam onze kaarsjes aanstaken, wapperde God met zijn Regenboogvlag.

Gepubliceerd: 15 juni 2016
Frans Blokhuis

Ik ben 22 jaar en onlangs afgestudeerd als journalist. Ik schrijf, fotografeer en droom ervan de wereld rechtvaardiger te maken met die talenten. Dat messiascomplex zit waarschijnlijk in m’n bloed; ik kom uit een domineesgezin.


Ben je lid/kennismaker van CHJC? Dan kun je reageren op de blogs én andermans reacties lezen. Log daarom in met je e-mailadres en wachtwoord.
Klik hier om in te loggen

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2019 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.