Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

Pride Kerkdienst viert feest met bruidbubbels en bruidstaart
Al bijna tien jaar organiseren de kerk en de christelijke LHBT-beweging de Pride Kerkdienst, de feestelijke afsluiting van Pride in de kerk. In de dienst van dit jaar ontvangen twee Russische heldinnen een zegen over hun relatie. De dienst sluit aan bij het thema van de Pride: ‘Heroes’.

Verslechterende omstandigheden Na de val van het ijzeren gordijn tegen het einde van de vorige eeuw leek de positie van LHBT+-personen in voormalige Sovjetlanden te verbeteren. De wetgeving veranderde ten goede. Helaas is deze ontwikkeling in de afgelopen tien jaar nagenoeg tot stilstand gekomen. In Rusland is het, in aanwezigheid van jongeren jonger dan 18 jaar, zelfs verboden voor andere dan ‘traditionele familiewaarden’ propaganda te maken. Nieuwe wetgeving en de houding van de meeste kerken heeft LHBT+-mensen teruggedrongen in relatieve isolatie. Openheid is nauwelijks mogelijk, ook niet in intiemere kring. Het sluiten van een huwelijk, of een zegen ontvangen in de kerk is al helemaal onmogelijk.

Vrijplaatsen De ontwikkelingen in West-Europa enerzijds en Oost-Europa anderzijds lopen grofweg genomen steeds verder uiteen. Gelukkig zijn er organisaties die voor verandering blijven strijden of die voor LHBT+-personen vrijplaatsen bieden om elkaar te ontmoeten. ‘Light of the World’ is zo’n organisatie, in Moskou. Voor deze organisatie zal gecollecteerd worden in de Pride Kerkdienst. De organisatie stelt onder andere boeken samen met herkenbare verhalen van LHBT+-personen die ook elders in Rusland worden verspreid.

37932927 1788095194609911 4480764201085698048 n

Zegen Omdat het ontvangen van een zegen over een relatie van mensen van gelijk geslacht in de Russische kerken niet mogelijk is, hebben twee vrouwen een beroep gedaan op de Nederlandse kerken. Beide vrouwen worden van harte welkom geheten in de Pride Kerkdienst, alwaar hun relatie door ds. Wielie Elhorst zal worden gezegend. De dienst staat in het teken van het thema ‘You are my hero’. De overdenking wordt verzorgd door
ds. Corine Sloots, rond de Bijbelse tekst uit Hebreeën 11 over ‘geloofshelden’. Na afloop wordt er gevierd met bruidsbubbels en bruidstaart.
Organisatie De organisatie van de Pride Kerkdienst is in handen van een voorbereidingsteam die de dienst uitvoert in naam van de Protestantse Kerk Amsterdam, het LKP – de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging en de Keizersgrachtkerkgemeente.

Muzikale medewerking wordt verleend door klezmerband OT AZOJ en organist Gert-Jan Mostert. De dienst staat open voor iedereen.
Zondag 5 augustus 2018, 12.00 uur. Kerk open vanaf 11.30 uur.
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam.

LHBT staat voor: lesbisch, biseksueel, biseksueel, transgender.

0
0
0
s2sdefault

digiflyer Gay Sing In

0
0
0
s2sdefault

Hier vind je het verslag van het symposium wat op 21 april jl. werd gehouden in het kader van 25 jaar Evangelische Roze Vieringen.

0
0
0
s2sdefault

In de gaykrant stond een artikel over het fusiefeest van CHJC en Contrario op 10 maart in Amsterdam.

De  gaykrant was daar aanwezig en je kunt hun verslag hier terug lezen.

0
0
0
s2sdefault

Beste Leden,

Op 04 november is de ALV van CHJC. Hierin zal het bestuur een terugblik geven over het afgelopen jaar. In dit jaar zijn diverse werkgroepen aan de gang gegaan als basis voor de nieuwe vereniging. Graag praten we jullie bij en brengen we de conceptstatuten in stemming. 

Je bent welkom vanaf 14.00 uur bij de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV te Hilversum. Aanvang ALV om 14.30 uur. Opgave voor de ALV is niet nodig. We rekenen op je komst. 

CHJC en Contrario houden op dezelfde locatie en op hetzelfde tijdstip hun ALV. Ben je van beide lid, zul je dus een keus moeten maken. De stukken van de werkgroepen evenals de nieuwe statuten zijn voor beide verenigingen gelijk. 

 

Nieuwe Bestuursleden

Ook doet het bestuur hierbij een oproep om in het nieuwe bestuur plaats te nemen. Het bestuur kan dan voortvarend aan de slag om de nieuwe vereniging vorm te geven. Laat op of per telefoon of mondeling voor de ALV weten of je bereid bent zitting te nemen. 

 We kijken terug op een mooie vereniging en op de samenwerking met ContrariO. Komt allen; je stem is van belang. 

Tot 4 november

 Het Bestuur

 

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2018 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.