Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Minke ging op vakantie in de lente, maar kwam in een dik pak sneeuw terecht. En dat was niet de enige verassing, ze ging ook op een onverwacht leuke date. ‘Omdat ik er niet in geloofde, ging ik onvoorbereid op pad. Met de kippenveren nog in mijn haar, ging ik naar de afspraak. Maar tegen al mijn verwachtingen in, was het onbegrijpelijk leuk.’

Vorige maand gingen we als familie op vakantie naar België. We hadden ons er in december al op verheugd en hadden een huisje met tuin uitgezocht in een prachtig natuurgebied. Mijn zus had korte broeken en shirtjes voor haar zoontje ingekocht en we waren klaar voor een weekje zon.

Een paar dagen van te voren checkten we het weerbericht. Sneeuw. Ik dacht dat het wel mee zou vallen, een beetje natte sneeuw misschien, of wat hagel, maar daarna zou het wel weer opklaren. Gelukkig had ik in een helder moment nog wat winterkleren in mijn tas gestopt. Stel je voor dat. En dat kwam mooi uit, want er lag de hele week een dik pak sneeuw. Erg vond ik het niet, want sneeuwwandelingen in het bos zijn een van mijn favoriet.

Dat er deze week sneeuw viel, was voor mij als donderslag bij heldere hemel. Iets wat ik niet verwachtte te gebeuren, gebeurde toch. Als ik het weerbericht had geloofd, had ik mij nog enigszins kunnen voorbereiden op deze koude week, maar ik geloofde er toch niet in en dus was ik onvoorbereid.

Het kwam de afgelopen maand nog een keer voor. Ik was net als toen ik op vakantie ging, behoorlijk onvoorbereid. Als jullie mijn vorige blog hebben gelezen, weten jullie dat ik inmiddels klein veehouder ben geworden. Ik heb een stuk grond gekocht, een aantal kippen en een haan en ik ben mij gaan omscholen. Inmiddels word ik elke ochtend gewekt door de haan en eet ik een vers eitje als ontbijt. Het nieuwe leven bevalt me prima en ik geniet intens van deze kakelende beestjes!

Totdat ik een poosje terug een berichtje kreeg op een datingsite. Ik geloofde er niet in, maar uit beleefdheid stuurde ik wat terug. Uiteindelijk zouden we koffie drinken, omdat mijn internet steeds wegviel. Na de koffie zou ik weer teruggaan naar mijn klein veehouderij.

Omdat ik er niet in geloofde, ging ik onvoorbereid op pad. Met de kippenveren nog in mijn haar, ging ik naar de afspraak. Maar tegen al mijn verwachtingen in, was het onbegrijpelijk leuk. En dat vond zij ook. En daar zitten we dan, te picknicken en te kletsen. De tijd vergeten. De laatste trein gemist. De kippen ondervoed. En dan ineens, hoor ik daar een donderslag bij heldere hemel, maar wat ben ik blij om die te horen.

Gepubliceerd: 18 mei 2016
Minke Velthuis

Ik ben eigenwijs en eet het liefst alleen pizza. Ik beheer een meidenhuis, schenk koffie in een inloophuis, pionier en schrijf blogs op letustalkaboutlove.wordpress.com. Mijn passies zijn schrijven, dromen, bier en survivallen.


Ben je lid/kennismaker van CHJC? Dan kun je reageren op de blogs én andermans reacties lezen. Log daarom in met je e-mailadres en wachtwoord.
Klik hier om in te loggen

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2019 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.