Log in met je e-mailadres en je wachtwoord.

Beste Leden,

Op 04 november is de ALV van CHJC. Hierin zal het bestuur een terugblik geven over het afgelopen jaar. In dit jaar zijn diverse werkgroepen aan de gang gegaan als basis voor de nieuwe vereniging. Graag praten we jullie bij en brengen we de conceptstatuten in stemming. 

Je bent welkom vanaf 14.00 uur bij de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV te Hilversum. Aanvang ALV om 14.30 uur. Opgave voor de ALV is niet nodig. We rekenen op je komst. 

CHJC en Contrario houden op dezelfde locatie en op hetzelfde tijdstip hun ALV. Ben je van beide lid, zul je dus een keus moeten maken. De stukken van de werkgroepen evenals de nieuwe statuten zijn voor beide verenigingen gelijk. 

 

Nieuwe Bestuursleden

Ook doet het bestuur hierbij een oproep om in het nieuwe bestuur plaats te nemen. Het bestuur kan dan voortvarend aan de slag om de nieuwe vereniging vorm te geven. Laat op of per telefoon of mondeling voor de ALV weten of je bereid bent zitting te nemen. 

 We kijken terug op een mooie vereniging en op de samenwerking met ContrariO. Komt allen; je stem is van belang. 

Tot 4 november

 Het Bestuur

 

0
0
0
s2sdefault

In de regenboogweek 2017 vinden er activiteiten plaats in de provincies Groningen en Drenthe. Er is een regenboogviering, een verhalentafel, een filmavond en er zijn twee lezingen.

De regenboogweek wordt geopend met een regenboogviering in Winschoten op zondag 8 oktober. De dienst begint om 15.00u en vindt plaats in de Marktpleinkerk. Thema: "Opdat iedereen in vrijheid lief kan hebben.

In Assen is er op dinsdag 10 oktober een lezing in Assen, van 20.00u-22.00u in kerkelijk centrum ‘De Bron’.

Thema van de lezing: een roze kring in elke kerk? Spreker is dominee Wielie Elhorst.                                                                                    poster roze kring 724x1024

Op donderdag 12 oktober is er een lezing, coming out in de islam, door Gazi Duran.  De bijeenkomst begint om 20.00u. in de Lutherse Kerk te Groningen.

Op zaterdag 14 oktober is er om 14.30 uur in theater de Tamboer in Hoogeveeneen Verhalentafel over ‘Homoseksualiteit en religie’. Bij presentator Patrick Neumann en sidekick ds. Wim Loosman zullen diverse gasten aanschuiven, die hun visie op dit onderwerp zullen geven. Ook vanuit de zaal kan worden meegepraat.

Voor iedereen onder de 30 jaar wordt op zaterdag 14 oktober de film I am Michael vertoond.  De filmavond is op de Kraneweg 33 te Groningen en begint om 19.00u.

Zie voor een overzicht van alle activiteiten in de regenboogweek: http://www.cocgd.nl/activiteiten/

 

0
0
0
s2sdefault

0
0
0
s2sdefault

vrouwendagNa een zeer succesvolle eerste editie, willen de LCC Plus Projecten jou graag uitnodigen voor de tweede roze vrouwendag op zaterdag 14 oktober 2017! Het thema voor deze dag is True Colors: Shining Through!, over kleur bekennen binnen kerk en maatschappij. De dag vindt plaats op het Guido de Brès, Paladijnenweg 251 te Amersfoort vanaf 10.30 uur. Een dag van ontmoeting, boeiende sprekers, interessante workshops, bezinning en natuurlijk een knalfeest om de dag mee af te sluiten!

We vragen een kleine bijdrage van € 12,50 om de kosten te dekken. Hiervoor krijg je koffie, thee en andere drankjes. Lunch en diner zijn ook inbegrepen. Verdere consumpties zijn voor eigen kosten (alleen contant, pinnen is helaas niet mogelijk). Opgeven via www.lccprojecten.nl

Miranda Terpstra-van der KerkMiranda Terpstra zal spreken over het thema ‘Vrouwenkracht: beelddrager zijn van Gods Moederhart!’ Hoe kunnen wij in het vrouwelijke en in al onze diversiteit geestelijk leven ontvangen en doorgeven vanuit onze identiteit? Hoe kun je als beelddrager je rechtmatige en gegeven positie innemen? Wat hebben wij vrouwen de kerk en de wereld daarbuiten te bieden? Miranda Terpstra-van de Kerk zal hierover spreken en in gesprek gaan. Zij is auteur van het boek Hartenvrouw en initiatiefneemster van www.wijdekerk.nl, een platvorm dat in kaart wil brengen hoe inclusief de Nederlandse kerken zijn voor LHBT's, want samen zijn wij de kerk!

In aanloop naar onze mooie vrouwendag zal elke week een workshopleidster zich aan jullie voorstellen. Een kort stukje waarin zij iets vertelt over haar achtergrond en wat zij in de workshop graag met jullie wil delen.

marjonvandam Als eerste workshopleidster vertelt Marjon van Dam wat zij graag met jullie wil delen:
Ik ben Marjon van Dam, ik ben 4 jaar geleden uit de kast gekomen en de grootste drempel om (zo laat!) uit de kast te komen, was mijn gedachte: "als ik dit doe, dan is het uit tussen God en mij".
Ik heb er 2 jaar enorm mee geworsteld hoe God nu naar mij zou kijken en mijn uitkomst is:
God is Liefde en als iemand mij kent, liefheeft, nabij wil zijn, dan is Hij het! Mijn grootste verlangen is, dat juist in dit proces/leven, iedereen Gods liefde dichtbij kan ervaren!

sietskebeiboerOok Sietske Beiboer stelt zich aan jullie voor: “Ik ben Sietske Beiboer. Voor opiniemagazine De Nieuwe Koers deed ik onderzoek naar de omgang met homoseksualiteit in lokale orthodox-protestantse geloofsgemeenschappen. Tijdens de workshop zal ik een aantal thema’s uit dit onderzoek toelichten en de conclusies, vooral het jezelf meer zichtbaar maken, met de groep uitwerken. Hoe ga je daar praktisch mee om? Waar loop je tegenaan? En welke tips zou je anderen meegeven? Ook gaan we bespreken welke opmerkelijke veranderingen er plaats vinden wanneer LHBT-ers binnen de kerk kleur durven te bekennen."

Zou jij ook graag jouw verhaal met Marjon en anderen willen delen? Opgeven voor de vrouwendag kan nog steeds via: www.lccprojecten.nl/true-colors-shining-through. We zien je graag op zaterdag 14 oktober in Amersfoort!

0
0
0
s2sdefault

Heb je hart voor LHBT-ers? Heb je hart voor een inclusieve kerk? Ben jij die gedreven duizendpoot die een project tot een succes maakt? Dan is dit jouw kans!!

De LCC Plus alliantie is per 1 februari op zoek naar:

Projectcoördinator LCC Plus projecten

Ter bevordering van sociale acceptatie van LHBT-ers in kerk en samenleving
Voor 16 uur per week (vervanging wegens ziekte)
De LCC Plus projecten zijn een alliantie van vijf christelijke LHBT organisaties.

De doelstelling van drie projecten is het bevorderen van de sociale acceptatie van LBHT-ers in kerk en samenleving in de projectperiode van 2015 – 2017.

Er worden in deze alliantie drie projecten uitgevoerd:

 • een project voor de emancipatie en sociale acceptatie van LHBT-ers in evangelische en reformatorische kring
 • een project voor emancipatie en sociale acceptatie van transgenders in christelijke kring.
 • een project om begrip en respect voor diversiteit en LHBT-ers bij christelijke jongeren en christelijke scholen te vergroten.

Wij bieden:

 • Een dynamische job in een gevarieerde omgeving
 • Contact met gedreven vrijwilligers en professionele organisaties
 • Mooie projecten met een urgente doelstelling
 • Een unieke ervaring
 • Werken vanuit het hart en collegialiteit
 • Veel werkplezier

Wij verwachten:

 • HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring
 • Affiniteit met de LHBT-doelgroep en doelstellingen van de LCC Plus alliantie
 • Affiniteit met en kennis van de orthodox christelijke stromingen en maatschappelijke organisaties
 • Relevante ervaring met het laten slagen van projecten
 • Coachende en inspirerende kwaliteiten in het samenwerken vrijwilligers en organisaties
 • Creatieve geest voor het bedenken van programma’s en activiteiten
 • Zelfstandige, punctuele en oplossingsgerichte werkhouding
 • Ervaringsdeskundigheid is een pré
 • Verbindend vermogen en bestuurlijke sensitiviteit.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao Welzijn & Maatchappelijke Dienstverlening, inschaling in schaal 9.
 • Tijdelijk dienstverband.

Meer informatie:

Voor meer informatie over de projecten kun je kijken op www.lccprojecten.nl. Voor meer informatie rondom de vacature kunt contact opnemen met Sander Funcke via 06-15262117

Download deze informatie als pdf-bestand

0
0
0
s2sdefault

Colofon

© 2018 auteursrechten beschermd

CHJC vereniging van christelijke homo's lesbiennes en biseksuelen
Postbus 14722
1001 LE Amsterdam
infolijn: 06-53234516
IBAN NL55 TRIO 0197746934
t.n.v. CHJC te Goes
Geregistreerd als vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40536702

fotoverantwoording

Volg CHJC op ...

 

web design:

Wij gebruiken 'cookies' voor navigatie en gebruiksgemak. We slaan geen data op van niet-ingelogde bezoekers.